top of page

Proslava svetkovine svetoga Josipa

Na svetkovinu svetoga Josipa u našoj župi imali smo iznimnu i rijetku čast ugostiti rektora naše riječke bogoslovije "Ivan Pavao II." preč. mr. Marija Gerića kao i dvojicu bogoslova zadarske nadbiskupije Frana Šindiju iz Bibinja kraj Zadra i Tina Vidova iz Kali na otoku Ugljanu.


U nadahnutoj propovijedi vlč. Rektor naglasio je kako je papa Franja čitavu ovu godinu posvetio upravo svetome Josipu, pozivajući nas da razmatramo lik i dijela ovog milog sveca. Sveti Josip danas nam je primjer i uzor kršćanskoga života i vladanja. On je uzor svima nama kako ostvariti onu ulogu koju nam je Bog povjerio, a posebno može biti nadahnuće kršćanskim očevima, istaknuo je rektor Gerić.


Prije svete Mise dvojica bogoslova su predvodila križni put, moleći i razmatrajući postaje Muke u duhu i liku svetoga Josipa.


Na kraju svete mise domaći je župnik zahvalio vlč. Rektoru, bogoslovima i svima onima koji su pridonijeli da liturgija bude tako svečana i skladna. Ujedno je pozvao jednog od bogoslova da dade kratko svjedočanstvo svojega duhovnog poziva, što je on veoma rado učinio i na oduševljenje svih iznio svoj osobni put ka svećeništvu.


Pozvani smo da molimo za sve one koji su na putu da bi bili svećenici - naši budući župnici i duhovnici, ali i za nova duhovna svećenička i redovnička zvanja, osobito u našoj biskupiji, pa i župi. Poslije svete Mise, slavili smo zajednički agape ispred crkve, i zapjevali koju lijepu pjesmu. Hvala našim vrijednim domaćicama koje su se kao i uvijek pobrinule da ništa ne nedostaje.


Comments


bottom of page