top of page

Primanje sakramenta kršćanske inicijacije: Marija Krišto i Igor Eržen


Na prvu Nedjelju došašća, 29. studenoga 2020. godine u našoj župi imali smo nesvakidašnji radosni događaj. Naime, naša župa postala je bogatija novim članovima: Marijom Kriško i Igorom Erženom. Oni su, naime, na večernjoj svetoj Misi primili sakramente kršćanske inicijacije: krštenje, potvrdu i pričest. Priprema za ovaj dan trajala je više od godinu dana. Novokrštenici su pohađali vjeronauk za katekumene u Krku kod vjeroučiteljice gđe. Mirijane Žužić, kao i kod bivšeg župnika vlč. Božidara Volarića, trenutnog župnika u Loparu na Rabu, koji je pohitio u Njivice i podijelio im, dozvolom krčkog biskupa, svete sakramente.

Novokrštenici su svečano pred okupljenom zajednicom, kumovima i rodbinom ispovjedili svoju vjeru u Oca, Sina i Duha Svetoga te po molitvi Crkve zadobili milost krštenja na oproštenje grijeha i novi život iz vode i Duha Svetoga.

Dragima Mariji i Igoru čestitamo od srca i želimo da nastave svoj započeti kršćanski hod spasenja, obogaćujući tako i sve nas svojom posebnošću i sposobnostima.



bottom of page