top of page

Potpisani ugovori glede razgraničenja i uređenja terena oko župne crkve

Dana 11.11.2021. okončani su višegodišnji pregovori i napori glede uređenja vlasništva parcela oko župne crkve u Njivicama te vlasnika susjednih i graničnih terena.

Ovim ugovorima zamjene terena Župa dobiva dodatnih 4 m sa stražnje strane crkve čime će biti moguće da se u dogledno vrijeme učini put kojim će se moći obilaziti, pojedinačno i procesijalno oko čitave crkve, što do sada nije bilo moguće. Također, čestice koje nisu bile u vlasništvu župe, a neophodne su za zaokružiti crkveni teren u cjelini, sada pripadaju vlasništvu Župe. Jedan manji dio crkvenog terena, koji nije od operativne važnosti, je otuđen, za što će Župa primiti i odštetu. Stav je župnog ekonomskog vijeća, na čelu sa župnikom, da se ta dobivena sredstva u potpunosti sačuvaju za uređenje crkve, a koje s obzirom na trenutno stanje same građevine nije tako daleko te eventualne izgradnje tornja- zvonika naše crkve. Ovi će navedeni veći pothvati, kada dođu u ostvarenje, zahtjevati opetovanu suradnju i zajedništvo svih župljana.


Potpisivanju ugovora prisustovali su župnik vlč. Josip Vidas, gosp. Franko Antić - vlasnik i direktor društva B&F Antić d.o.o te gđa. Miljenka Justić, predstavnica župnog ekonomskog vijeća.







bottom of page