top of page

PRVA SVETA PRIČEST 2021.

U nedjelju 20. lipnja na župnoj svetoj Misi šestoro naših prvopričesnika su prvi puta primili dragoga Isusa u svoje srce. Oni su: Eva Bagara, Ivan Gergorić, Ena Katja Lesica, Marko Radivoj, Roko Spicijarć i Mia Vidović. Njihovi roditelji su ih u svečanoj procesiji dopratili do oltara pjevajući radosno zajedno sa župnim zborom i narodom pjesmu Uđite s hvalama. Tijekom svete Mise prvopričesnici su recitirali i pjevali, bez ijedne pogreške na oduševljenje sviju prisutnih.


Prvo čitanje čitala je njihova vjeroučiteljica iz škole Katarina Čakarun. Psalam je otpjevao Jurica Goja uz pratnju na orguljama Antonija Justića. Drugo čitanje čitala je sestra od prvopričesnice Ene, a molitvu vjernika također sestra od prvopričesnice Mije. Prvopričesničku svijeću upalila je mama od Ene, a zatim je svaka pojedina majka svome djetetu uručila zapaljenu svijeću. Nakon svete pričesti uslijedila je recitacija prvopričesnika kao i pjesma Isuse volim te. Na kraju svete Mise prvopričesnici su pjevali Djevici Mariji: Evo nas pred Tobom Marijo te joj poklonili svaki po jednu bijelu ružu. Zatim su se pjesmom i recitacijom zahvalili svojim dragim roditeljima. Naposljetku im je župnik uručio uspomenu na Prvu svetu Pričest i dječju Bibliju. Svi prvopričesnici su dobili veliki aplauz baš onako kako su i zaslužili. Prvopričesnici su župniku poklonili buket cvijeća i prigodan dar.


Hvala svima koji su pomogli u organizaciji svete Mise, a posebno svim roditeljima prvopričesnika koji su se zajedno sa župnikom pobrinuli da sve bude dostojanstveno, čisto i svečano.







Foto / video: Walter Salković / Petra Bakac

bottom of page