Čišćenje i uređenje naše župne crkve

2022.

Donosimo RASPORED ŽENA iz naše župe koje dobrovoljno  čiste i uređuju svoju župnu crkvu. Hvala im na tome djelu služenja. 

Ponavljamo ovdje već uhodane, kao i neke novije smjernice glede čišćenja i uređenja naše crkve:

Crkva se može čistiti petkom ili subotom, kada god vam odgovara, a u dogovoru sa župnikom.

Ključ možete preuzeti od župnika ili od žena koje su bile na rasporedu prije vas.

Kao što vidite neki datumi, na tjednoj razini su ostali nepopunjeni, tako da molim sve žene i djevojke koje još nisu uključene da se također dobrovoljno priključe ovoj važnoj skupini. Mnoge od žena koje čiste crkvu su već i starije, tako da još jednom podcrtavam važnost novih i mlađih žena koje bi preuzele ovo služenje, jednom godišnje, što ne bi trebalo biti veliko ni preteško  opterećenje za nikoga.

 

CVIJEĆE:

Što se tiče cvijeća, žene koje čiste crkvu i dalje molim da se brinu oko njega. Više je načina: možete donijeti nešto cvijeća iz svoga vrta, možete se više vas u mjesecu skupiti pa kupiti cvijeće—ikabane, pogotovo kada su veći blagdani i svetkovine u godini. Ako se vidi da je cvijeće od prethodnog tjedna još dobro, onda molim da se kao inače daruje svoj novčani prilog, koliko tko i ako može. 

Imamo tako dakle jedan FOND ZA CVIJEĆE u župnom uredu. Nadam se da će se svi oni i one, koje iz različitih razloga, nisu preuzeli službu čišćenja, još i više znati sjetiti ovoga fonda. Hvala.

Čišćenje 2022..jpg