top of page

Čišćenje i uređenje naše župne crkve

Donosimo RASPORED ŽENA iz naše župe koje dobrovoljno  čiste i uređuju svoju župnu crkvu. Hvala im na tome djelu služenja. 

Ponavljamo ovdje već uhodane, kao i neke novije smjernice glede čišćenja i uređenja naše crkve:

Crkva se može čistiti petkom ili subotom, kada god vam odgovara, a u dogovoru sa župnikom.

Ključ možete preuzeti od župnika.

Kao što vidite neki datumi, na tjednoj razini su ostali nepopunjeni, tako da molim sve žene i djevojke koje još nisu uključene da se također dobrovoljno priključe ovoj važnoj skupini. Mnoge od žena koje čiste crkvu su već i starije, tako da još jednom podcrtavam važnost novih i mlađih žena koje bi preuzele ovo služenje, jednom godišnje, što ne bi trebalo biti veliko ni preteško  opterećenje za nikoga.

 

CVIJEĆE:

Što se tiče cvijeća, žene koje čiste crkvu i dalje molim da se brinu oko njega. Više je načina: možete donijeti nešto cvijeća iz svoga vrta, možete se više vas u mjesecu skupiti pa kupiti cvijeće—ikabane, pogotovo kada su veći blagdani i svetkovine u godini. Ako se vidi da je cvijeće od prethodnog tjedna još dobro, onda molim da se kao inače daruje svoj novčani prilog, koliko tko i ako može. 

Imamo tako dakle jedan FOND ZA CVIJEĆE u župnom uredu. Nadam se da će se svi oni i one, koje iz različitih razloga, nisu preuzeli službu čišćenja, još i više znati sjetiti ovoga fonda. Hvala.

čišćenje crkve 2024..jpg
bottom of page