top of page

BLAGOSLOV OBNOVLJENE ŽUPNE SAKRISTIJE

Ovu jubilarnu 30-tu godinu od postojanja naše župe, željeli smo obilježiti i na jedan konkretniji način. Obnovili smo i uredili župnu sakristiju kao i neke popratne stvari i radove.

Postavljeno je novo podzemno napajanje crkve električnom energijom. K tome, sazidani su i cementni okviri i priključak u dvorištu crkve za stupove javne rasvjete, za kojih se nadamo da bi u skorijoj budućnosti mogli imati. Postavljen je i novi strujni ormarić na zid župne crkve, te su brojilo iz sakristije kao i prastari glavni osigurači—panceri izmješteni u njega.

U sakristiji se je prionulo većoj obnovi, a ponajviše sređivanju električnih instalacija rasvjete i ostalih uređaja koji se nalaze u crkvi: sustav zvona i električne zvonjave, klima, kamere za video nadzor, mikrofoni i zvučni sustav, protu-provalni alarm. Svi su ovi uređaji i komande postavljeni na jedno mjesto, u novi stakleni ugradbeni ormar u zidu. Ovo je posebno iziskivalo veliku snalažljivost i predanost majstora koji su sve kabele i spojeve morali utanačiti na jednome mjestu, a takvih ima jako puno. Također, svi su stari osigurači promijenjeni na novi sklopka sistem, u novoj kontrolnoj ploči unutar sakristije. Prema kapelici iza crkve, a sa stražnje strane sakristije, smo otvorili nova vrata te sazidali skale, ne bi li se prostor skladištenja i sakristije / crkve bolje povezao i bio funkcionalniji. Nažalost, „kapela“ je i dalje u lošem stanju. S prednje strane sakristije je sazidan podest koji će najprije služiti kod svete Mise vani, ali i kod drugih kulturnih događanja. Čitava sakristija je nanovo ofarbana te su zamijenjene sve utičnice i prekidači. Kupljena je i nova mikseta za razglas u crkvi i vani, te još predstoji raditi na boljem i kvalitetnijemu ozvučenju. Ostaje nam još postaviti nova vrata od sakristije prema crkvi.

U toaletu crkve kao i u prostoriji do njega učinili su se slijedeći radovi: skinut je drveni strop, postavila se je staklena vuna za izolaciju te završno knauf. Uredila se je struja i dodali novi prekidači kao i sam inventar: kotlić, daska, ogledalo, ventilator. Nabavila se je i nova led rasvjeta toaleta i pomoćne prostorije. Drvenina je ofarbana, stavljene su nove kvake, a na pod se postavio kvalitetniji laminat. Zamijenjena je keramika na stepenicama koje idu prema toaletu. Na pročelju crkve kvalitetnije i dugotrajnije su se postavili novi - stari zvučnici. Urađen je i novi stolić za tisak.

U sakristiji je nabavljen novi lijepi i prostrani crkveni ormar, izrađen po mjeri, koji na staklenoj vetrini ponosno nosi lik golubice sa drevnog njivičkog pluteja.


H— V—A— L— A

s v i m a v a m a

koji ste nesebično darovali svoje vrijeme

kao i materijalna sredstva za sve što smo učinili.

Znak je to naše žive vjere i kršćanske svijesti

da budućim generacijama predamo

ono što sada kao Božji dar baštinimo.

Neka dobri Bog uzvrati stostruko.
Kommentare


bottom of page